Joskus tulee eteen tilanne jolloin rahat ei riitä suurempaan hankintaan, kuten lomamatkaan, remonttiin tai vaikkapa autonkorjaukseen. Rahoituksen ottaminen on aina iso päätös. Jotta saisi parhaan mahdollisen lainadiilin itselleen, tulee tutustua suurennuslasin kanssa lainaehtoihin – sillä usein lainaan ilmaantuu odottamattomia lisäkustannuksia. Lisäkustannuksia ovat mm. tilinhoitomaksut, jotka ovat erittäin yleisiä rahoitusalalla, varsinkin asunto- tai autolainaa ottaessa. Joillain rahoitusyhtiöillä on kuitenkin salakavalia aloitusmaksuja ja toimeenpanomaksuja, jotka saattavat kasvattaa lainan määrän uusiin mittasuhteisiin. Alla löytyy todellä tärkeää informaatiota lainoista, ja siitä kuinka voi saada edullisemman lainan.

Kun surffailee lainasivustoilla, kannattaa koron sijaan keskittyä todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki ”piilokustannukset”, kuten aloitusmaksut, kuukausimaksut, tilinhoitomaksut ja toimeenpanomaksut. Todellinen vuosikorko on se korko, joka sisältää kaikki kulut. Mitä pienempi todellinen vuosikorko, sitä halvempi laina.

Korotonta lainaa Suomilimiitiltä

Löytyy rahoitusyhtiöitä, kuten Suomilimiitti, jotka tarjoavat ensimmäisen lainan ilmaiseksi. Tämä tarkoittaa että tämän lainan todellinen vuosikorko on pyöreät nolla prosenttia. Maksat siis takaisin ainoastaan sen summan minkä lainasit.

Suomilimiitti tarjoaa jopa 2000 euroa kulutonta ja korotonta lainaa jopa 60 päivän maksuajalla. Jos palkka on myöhässä tai muuta vastaavaa, voit hakea ilmaisen lainan Suomilimiitiltä!

Pankki ei aina ole halvin

Pankit ovat usein (mutta eivät aina, lue ylläoleva) edullisin vaihtoehto lainan hankintaan. Ainakin jos lainanhakijalla on takaaja, eli henkilö joka takaa sen että laina tulee maksettua takaisin. Takaajan kanssa on laina usein hyvinkin halpaa; vuosikoroltaan jopa alle neljä prosenttiyksikköä.

Mitä pienempi todellinen vuosikorko lainalla on, sitä nopeammin sen saa maksettua, ja sitä nopeammin pääsee vihdoin nauttia täysin velattomasta elämästä.

Kertaus

  1. Suosi todellista vuosikorkoa esitetyn koron sijaan.
  2. Suosi omaa pankkiasi, jos heillä on edullisemmat autolainan todelliset vuosikorot.
  3. Pankeilla ei aina ole parhaat lainaehdot.
  4. Jotkut lainat saattavat olla jopa kuluttomia ja korottomia!

Rahoitusta edullisemmin vertailulla